İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü’nün Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Genel Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in öldürülmesi, petrol ve altın fiyatlarında sert hareketler yaşanmasına neden oldu.
ABD’nin operasyon haberlerinin geldiği saat 05:20 sularında yüzde 4’ü bulan artışların yaşandığı petrol fiyatları, ilerleyen saatlerde bir miktar geri çekildi. Saat 08:55 itibarıyla brent petrolün varili yüzde 2.9’luk artışla 68.17 dolardan işlem görüyor. Brent petrolün varil fiyatı bu sabah 05:24’de 69.13 dolarla, 17 Eylül’den bu yana en yüksek seviyeyi gördü.
İran Devrim Muhafızları komutanı Kasım Süleymani öldürüldü: ABD üstlendi
Dünya’nın haberine göre, bugün yaşanan artışlarla birlikte petrol fiyatları, eylül ayındaki Saudi Aramco saldırısının ardından son 4 ayın en yüksek seviyelerini görmüş oldu.
Küresel piyasalarda spot altının onsu yaklaşık yüzde 1 artışla 1542 dolara yükseldi.
Uzmanlar, fiyatların İran’ın ne karşılık vereceğine bağlı olarak daha da artmasının muhtemel göründüğünü belirtiyor.
Kaynak : http://www.birgun.net/haber/petrol-fiyatlari-4-ayin-en-yuksek-seviyesinde-282537