BAŞKAN ŞENLİKOĞLU’NDAN AÇIKLAMA « Karadenizden Haberler

29 Mart 2024 - 01:31

BAŞKAN ŞENLİKOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

BAŞKAN ŞENLİKOĞLU’NDAN AÇIKLAMA
Son Güncelleme :

12 Eylül 2021 - 0:43

15 views

Giresun Belediyesi’nin 8 Eylül Çarşamba günü yaptığı son meclis toplantısında Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun seçim vaatleri arasında yer alan Teleferik Projesi ile ilgili gündem maddesi görüşülürken, söz konusu projenin yapılmasına Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyeleri itiraz etti.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Şenlikoğlu, “2019 Mart seçimlerinden sonra göreve geldiğimizde bu şehrin 10 yılı heba olmuş, elle tutulur hiçbir hizmet ve yatırım yapılmamış, 250 milyon TL borcu olan, enkaz altında bir belediye devraldık. Bu sebeple zaman bizim için çok önemliydi. Halkımıza verilmiş vaatlerimiz vardı. Bir an önce proje ve çalışmalarımıza başlamak zorundaydık ve şükürler olsun 2,5 yıl içerisinde gerek alt yapıda gerekse üstyapı da birçok projemizi hayata geçirdik. Bugün Belediyemizin CHP döneminden kalan borcunu artırmadık aynı seviyede tutuyoruz ancak ona rağmen bu şehre ve bu şehrin geleceğine 2,5 yıl gibi kısa bir sürede 200 Milyon TL’lik yatırımlarımız oldu.” dedi.

Amaçlarının şehre hizmet etmek olduğunun altını çizen Şenlikoğlu, “Şu an Doğu Park, Millet Bahçesi, Aksu dolgu alanı gibi projelerimizin çalışmalarına da başladık. İnşallah onları da bir an önce tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız. Amacımız bu şehre hizmet etmek, bu şehrin geleceğine ışık tutmak ve bizden sonraki nesillere çok daha iyi bir Giresun bırakmak. Ancak bizler bu düşünce içerisindeyken bu şehrin 10 yılını har vurup harman savuranlar, Karadeniz’in en büyük çöp dağını giderayak bu şehre armağan edenler, bizim o alanla ilgili yapmayı planladığımız 42. ve 47. Alay Parkı ve daha birçok cazibe alanlarıyla ilgili çalışmalarımızı karalamaya başlayanlar, şimdide “Teleferik Projemize” engel olmaya çalışıyorlar. Biz de onlara diyoruz ki; Siz bize değil bu şehre, Giresun’a ve Giresun halkının geleceğine engel olmak istiyorsunuz. İstiyorsunuz ki biz de sizin yaptığınız gibi Giresun’a hiçbir hizmet yapmayalım, yiyelim içelim har vurup harman savuralım. Ama hayır! Kimler ne kadar engel olurlarsa olsunlar, biz bu işe bir kere baş koyduk. Allah’ın izniyle halkımıza vaat ettiğimiz projelerimizi birer birer hayata geçireceğiz. Bu şehir için şunu yapmak lazım, bunu yapmak lazım diyenler olabilir.  Birçok hayali projeleri de söyleyebilirler. Burada önemli olan bu projeleri hayata geçirmek, uygulamak. Sadece lafa değil, icraata da bakmak lazım. Biz sadece söylemlerle hareket eden bir belediye değiliz aynı zamanda söylemlerimizi eyleme döken bir Belediyeyiz. Bunu ispatladık ve de kısa süre içerisinde birçok projeyi uygulamaya geçirdik. İnşallah 2028 hedefleri doğrultusunda diğer projelerimizi de yapmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

“Bizi eleştirenlerle ilgili onlara soruyorum.” diyen Şenlikoğlu, açıklamalarını şöyle sonlandırdı: “Bizden önce bu şehir için ne yaptınız? Turizm başta olmak üzere hangi çalışmayı halkımızın hizmetine sundunuz? Mesele konuşmak değil, hayata geçirmek. Sizin zaten yaptığınız en iyi şey karalama yapmak, çamur at izi kalsın anlayışı. Ama insanlarımız artık bunları dikkate almıyor. Şehrimizin göz bebeği Kalemizle ilgili çok güzel çalışmalarımız oldu.  Gerek yurt içi gerekse yurt dışından gelen turistlerimiz Kalemiz, sosyal tesisler, seyir terasımız ve ortaya koyduğumuz hizmet anlayışı ile ilgili hayranlıklarını bizlere, arkadaşlarımıza bildiriyorlar. İnşallah turizm adına teleferik projemizi de hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımıza başladık. İlgili kurum ve kuruluşlarla görüşüyoruz. Halkımıza söz verdik. Diğer projelerimizi nasıl yapıyorsak bunu da hayata geçireceğiz. Bu zamana kadar yaptığınız karalama çalışmalarıyla bize engel olmaya çalışmanız, bizi işimizden yıldırmıyor. Aksine gücümüz ve inancımız daha da artıyor. Çünkü biz her şeyin en iyisin hak eden bu şehri ve bu şehrin insanlarını çok seviyoruz.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.