Her iki yerde çayda izdiham var « Karadenizden Haberler

16 Nisan 2024 - 12:04

Her iki yerde çayda izdiham var

Her iki yerde çayda izdiham var
Son Güncelleme :

11 Ekim 2021 - 7:05

71 views

Rize ilinde çay üreticileri bir yandan çaykur genel müdürlüğü aldığı kararla 15 ekimde kapatacağı bilgisi ni alan mühtahsil kimi açık olan çaykur çay alım yerleri ni daha çay olmadan ve en taze olarak özele satmamak için alım yerlerini neredeyse yolu kapatacak şekilde sıralamışlar.

Bir yandan çaykur kimi bölgelerde kapattığı fabrikaları ile kotası olan mühtahsil çayını özele satarak bir fabrikada yığılma olduğu ve yığılmada fabrika etrafında çay yüklü kamyonların ve yığılan çayların olduğu yerde yandığını gösteriyor.

Çay işletmeleri genel müdürü sayın Yusuf Ziya Alim anadolu ajansi muhabirine verdiği röportaj da havaların soğuk olduğu ve daha çay gelmez diyerek 15 ekimde çaykur kanpanyayı kapatacağını bilgisini paylaştı.

Vatandaşların daha çaya yeni başladıkları ve çaykur`a kotaları boş olduğu ve neredeyse hiç çay satmadıkları bir ortamda sürenin uzaması yönünde açıklama bekliyor.

Üretici çayını satmak için bir yandan devlet alım yerlerine yönleniyor bir yandan kapatan çaykur alım yerlerinde özel sektöre yönleniyor.

Vatandaşların 15 ekim de çaykur kapatmaması kasım ayının ilk haftasına kadar devam etmesi yönünde talepleri var.

Mayıs ay ile başlayan çay sorunu 3 sürümde de devam ediyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.