Beyaz Saray’dan F-35 açıklaması « Karadenizden Haberler

29 Mart 2024 - 01:17

Beyaz Saray’dan F-35 açıklaması

ABD yönetimince, S-400’lerden dolayı Türkiye’nin  artık F-35 projesinin parçası olamayacağı kaydedilerek,

Beyaz Saray’dan F-35 açıklaması
Son Güncelleme :

29 Ağustos 2020 - 22:01

Beyaz Saray Basın Sözcülüğü, Türkiye’nin S-400 alımına ilişkin yazılı  açıklama yaptı.

Açıklamada, “Malesef Türkiye’nin Rus S-400 hava savunma sistemlerini  alma kararı, bu ülkenin F-35 (projesi) ile devam eden ilişiğini imkansız  kılmaktadır. F-35, ileri kabiliyetlerini öğrenme amacıyla kullanılabilecek bir  Rus istihbarat toplama platformuyla bir arada bulunamaz.” ifadelerine yer  verildi.

“Türkiye uzun süreli ve güvenilir bir ortaktır”

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“ABD, meşru hava savunma ihtiyaçlarını karşılamak için hava savunma  çözümleri sunmak amacıyla Türkiye ile aktif bir şekilde çalışmaktadır. Bu  yönetim, Patriot hava savunma sistemlerini alması için Türkiye’ye birçok öneri  yapmıştır. Türkiye uzun süreli ve güvenilir bir ortaktır ve 65 yılı aşkın süredir  NATO müttefikidir fakat S-400’leri alması, NATO müttefiklerinin Rus  sistemlerinden uzak durmak için birbirine yaptığı bağlılık vaadine zarar  vermektedir.”

Açıklamada ayrıca, S-400 alımının, Türkiye’nin NATO ile beraber  operasyon yapma kabiliyetini de etkileyebileceği belirtilerek, “ABD, Türkiye ile  stratejik ilişkisine halen çok değer vermektedir. NATO müttefikleri olarak  ilişkilerimiz çok katmanlıdır ve sadece F-35’lere bağlı değildir. Silahlı  kuvvetlerimiz arasındaki ilişki güçlüdür. Türkiye’de S-400 sistemlerinin  varlığının farkında olarak, Türkiye ile yoğun bir şekilde iş birliği yapmaya  devam edeceğiz.” ifadeleri kullanıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.