İL BAŞKANI ALİM’ DEN BASIN BAYRAMI MESAJI « Karadenizden Haberler

28 Mart 2024 - 13:13

İL BAŞKANI ALİM’ DEN BASIN BAYRAMI MESAJI

İL BAŞKANI ALİM’ DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
Son Güncelleme :

24 Temmuz 2022 - 13:01

19 views

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

İl Başkanı Alim mesajında şu ifadelere yer verdi; “24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basınında sansürün kaldırılması nedeniyle, her yıl 24 Temmuz günü “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaktadır. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek uğruna mesai mefhumu gözetmeksizin, her türlü koşulda görevini ifa eden toplumun gören gözü, işiten kulağı olan tüm basın camiamızın bu anlamlı günlerini en içten dileklerimizle kutluyoruz. Gelişmiş demokrasilerde önemli bir kamusal güç olarak kabul edilen basın, toplumun geniş kesimlerini etkileyebilmekte ve yönlendirebilmektedir. Ülke gündemini belirlemedeki etkin güçlerini basın etik kuralları çerçevesinde kullanan tüm basın sektörünün özverili çalışmaları takdire şayandır. Geçmişten bugüne her dönemde tüm toplumlar yaşam kalitelerini yükseltmek için daha fazla bilgi ve habere ihtiyaç duyarlar. Günümüzde ise artık basın, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı tüm toplumun ortak sesi olmuştur. İlimizde görevini yerine getirirken demokrasiye, birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak, üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getiren, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesine ciddi katkılar sunan ulusal, yerel ve yaygın tüm basın kuruluşlarına ve mensuplarına bu vesileyle şükranlarımı sunuyorum.

Bu duygularla; basın dünyasında sansürün kaldırılışının 114. yıldönümünde, ebediyete uğurladığımız tüm basın mensuplarını rahmetle anıyor, başta ilimizde görev yapan basın mensuplarımız olmak üzere tüm basın çalışanlarının “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı en içten duygularımla kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.